گزارش دورهمی کافه ارتباطات

 کافه ارتباطات

یک صبح جمعه کنار هم، چه روز فوق‌العاده‌ای بود. با امیر زمانیها همراه باشین تا شما را به چهارمین دورهمی کافه ارتباطات ببرم که از اول چی شد و چه اتفاقاتی رخ داد…

عمارت بهشت

چه اتفاقاتی افتاد؟

هوا ابری بود تا اینکه نیم ساعت قبل از شروع، یهویی بارون زد و من گفتم هیچی دیگه الآن نصفِ همین ۱۷ نفری که ثبت‌نام کردن هم نمیان و به زور به ۱۰ نفر برسیم. ولی در کمال ناباوری خوشبختانه محاسبات من اشتباه از آب درومد و ۱۵ نفر شدیم. برای من جالب بود کسی که اصلاً یکبار هم توی مگنت حضور نداشته (جناب دکتر رضایی‌قلعه) زودتر از دیگران در محل حاضر بودند. البته ایشان در این زمینه، بالاترین امتیاز رو دریافتن کردن. بارون زد و فضای کافه عمارت بهشت رو زیباتر کرد. سر ساعت ۱۰ برنامه رو شروع کردیم. خب من از سال ۹۷ دیگه این دورهمی رو برگزار نکردم و بعد از ۵ سال جداً هیجان داشتم.

کافه ارتباطات

چرا کافه ارتباطات؟

پیش از هر چیز بگم که اصلاً چرا کافه ارتباطات؟  چون ما کتاب رو دست می‌گیریم و میخونیم و پیش میاد که خیلی جاهای کتاب رو متوجه نمیشیم چون کسی نیست که تفسیر کنه و از اون مهمتر اینکه تمرین بده و دانشِ بدونِ عمل، مثلِ زنبورِ بی‌عسل میمونه و هیچ فایده‌ای نداره و ما هفتگی دورهم جمع میشیم که هم تفسیر کتاب رو ببینیم چیه، هم مثال بروز بشنویم و هم یکی باشه بهمون تمرین بده و از اون مهمتر پیگیری هم بکنه!

کافه ارتباطات

همه برنده‌ایم

حقیقتش رو بخواین اصلاً قرار نبود هر ۵ دقیقه یکبار، یک نکته بگم و قرار بود جلوی خودم رو بگیرم و نکته‌ها رو داخل دوره‌ی ریزه‌کاری‌های اثربخش و دوره‌ی شهامت مطرح کنم اما خب منم از اون مدل آدمها هستم که توی آموزش، دستم به کم نمیره و نمیتونم خسیس باشم و هر چی داشته باشم رو دو دستی تقدیم میکنم چون عاشقِ یاد دادنم. ولی میدونم که مینیمم ۳۰ نکته‌ی کاربردی گفتم و بازخوردش رو هم از چشم‌های مخاطبین می‌گرفتم که لحظه‌ای کسل نمیشن و خوابشون نمیگیره. آخر برنامه از همگی یک بازخورد گرفتم که نظر شما چیه و فکر می‌کنین برتری و مزیتِ کافه ارتباطات چیه که توی هایلایت‌های پیج اینستاگرام امیر زمانیها و همچنین کانال آپارات، قرار دادم. فکر میکنم بجای اینکه مدرس بگه من خوبم و قوی‌ام و چنین و چنان، نمونه‌کار و نتیجه‌اش صحبت کنه بهتر باشه.

کافه ارتباطات

تقویت اعتماد به نفس

یک چیزی رو در مورد تقویت اعتماد به نفس و بهبود عزت نفس براتون بگم. جالبه بدونید چیزی که باعث میشه شهامت ما تقویت بشه، همین «موثر و کارآمد واقع شدنِ ما در زندگی» هست. یعنی اینکه حس کنیم بود و نبودِ ما حتی شده ۱% کارآمده اما چطور باید به این نقطه برسیم؟ با تقویت مهارتهای حل مسئله در شخصیتِ خودمون

یکی از بازی‌هایی که من خونه هر روز انجام میدم و اون رو به کافه ارتباطات آوردم، بازیِ من‌درآوریِ DG هست که مخففِ divergence game هم هست. خودم اسمش رو درست کردم که توی کافه باهم بازی کردیم. اینجا براتون بازش میکنم که چیه و به اصطلاح گیم‌پلی‌اِش چطوریه. بی مقدمه به یک شی فکر میکنیم و سعی میکنیم خیلی سریع و غیرمنطقی ۲۰ مورد از کارایی‌های اون رو یکجا بنویسیم و لیست کنیم. این سری ما با خودکار شروع کردیم و هر کسی دست کم سه مورد گفت. چیزایی مثل: باهاش میشه راه تنفسِ کسی که بسته شده رو باز کرد، به یاد قدیم و کارهای نوستالوژی که توش کاغذ بذاریم و فوت کنیم پس سر نفر جلویی یا خودکار رو بذاریم لای در بسته نشه!

این بازی رو فقط ۱۰۰ روز، روزی ۳ بار انجامش بدید و بعدش ببینید چه مسائلی رو حل می‌کنید که پیش از این، از پسش برنمیومدین!

تقویت فن بیان

یکی از کارهایی که باعث میشد اعتماد به نفس و فن‌بیانِ ما تقویت بشه این بود که کسیکه از دبستان تا امروز، هیچوقت توی جمع ارائه نداشته و کتاب هم بلندبلند نخونده، اینجا اول از ترس شروع میکنه و بعد خیلی راحت میخونه و اعتماد به نفسش هم تقویت میشه و این معجزه‌ی مگنت و کافه ارتباطات هست. براتون از معجزه گفتم، منم مربی و منجیِ بشریت شدم فقط فرقم اینه که کتاب ندارم، جزوه میگم بچه‌ها بنویسن و باشد که به فن‌بیان و ارتباطات بهتر، هدایت شوند!

کافه ارتباطات

رفع خجولی

یکی از فیدبک‌ها و بازخوردهایی که بچه‌ها دادن این بود که تعامل در دورهمی، بسیار قوی هست و مثل دانشگاه نیست که یک نفر بایسته و ساعت‌ها صحبت کنه و دیگران رو خسته کنه. ما بحث کردیم، چندین نفر این شهامت رو در خودشون دیدن که بگن «آقای زمانیها من با این موضوعی که شما گفتین یکم مشکل دارم» یا «با این قسمتش زاویه دارم» یا «خیلی قبول ندارم» و ایییین چیزی بود که من میخواستم بهش برسم و رسیدم: شهامتِ بروز دادنِ خودت، اونم در جمع!  آقا سیاستِ مگنت اینه!!!

آری ای کسانی که به مگنت ایمان آوردید، بدانید و آگاه باشید که مگنت دوست‌دارِ شماست و برای شما بهترین را می‌خواهد، مگر خلافش ثابت شود

 

شبکه سازی

تهِ برنامه ما شبکه سازی داشتیم. اینقدر اشتباه می‌گیرید باهم که همینجا برای شونصدمین بار بگم که شبکه سازی و نتورکینگ، چی نیست:

  • نتورک مارکتینگ یا شرکت‌های هرمی
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  • نتورک (ساختاربندی شبکه)
  • بازاریابی اینترنتی
  • و…

ارتباط از دو فاز تشکیل شده: ارتباط سازی، ارتباط داری که من این دو فرآیند رو شبکه سازی معرفی میکنم. از برقراریِ ارتباط اولیه با افراد ناشناس گرفته تا حفظ ارتباط با او تا ۳۰ سال آینده. خب داشتم میگفتم که بچه‌ها آخر برنامه شبکه سازی خوبی انجام دادند و شماره دادن و گرفتن تا باهم بیزنس کنن و از هم یادبگیرن. یکی از مزایا و برتری‌های کافه ارتباطات، همین ساختار نتورکینگ هست که اینجا بصورت هفتگی یادمی‌گیریمش که به جرات میشه گفت تقریباً هیچ جایی آموزشش نمیدن جز نزد مربی 🙂

کافه ارتباطات

تمرین و تکرار

یکی از مهمترین تمریناتی که در کافه ارتباطاتِ شماره چهار وجود داشت، تمرینِ معرفی حرفه‌ای و تاثیرگذار بود که از ۴ ساختار تشکیل شده:

کی هستم + تخصصم چیه + به چه کسی + چه کمکی میتونم بکنم

 

به همراه چندین بند و تبصره‌ی مهم و اثربخش که همه‌ی بچه‌ها یادگرفتن و توی کانال مگنت معرفی‌هاشون رو گذاشتم. در نهایت هر کسی که خودش رو معرفی میکرد، از سایرین نقطه قوت معرفیش رو می‌پرسیدم که «علیرضا کدوم قسمتِ معرفیش تاثیرگذار بود؟» و بعدش سوالی مهمتر از نگاه مخاطب که «علیرضا اگر چه کاری انجام بده، ارائه‌اش قدرتمندتر میشه؟» و حسسابی ارائه‌ها چکش‌کاری شد. خب خاصیتِ برنامه‌های امیر زمانیها همینه، کنار دانشجوهاشه. حالا فکر کنین این دورهمیه، توی دوره‌هاش چه کارهایی برای بچه‌هاش میکنه…

جذابیت دورهمی و امتیازدهی

من پیش از دورهمی خیلی فکر کردم که بتونم برای جذابیت ایجاد کنم و به این نتیجه رسیدم که به بچه‌ها بابت کارهایی که انجام میدن، امتیاز و جایزه بدم. جوایزی مثل حضور رایگان و قهوه میهمان مگنت، کد تخفیف‌های خوب و تخفیف در مشاوره اختصاصی با امیر زمانیها. مثلاً یکی از کارهایی که بچه‌ها انجام بدن و امتیاز میگیرن اینه که یکسری تمریناتی میدم که باید توی گروه خصوصی کافه ارتباطات، انجام بدن و به اشتراک بگذارند یا مگنت رو در گروه و استوری‌ها معرفی کنن یا وارد بحث‌ها بشن و سایرین رو به چالش بکشن. دقت کردین؟  داریم با تمرین و تکرار، اعتماد به نفس‌مون رو تقویت می‌کنیم و ارتباطات یادمی‌گیریم؟

کافه ارتباطات

یادگیری با امیر زمانیها

برنامه‌های کافه ارتباطات کلاً به فان و طنز و خنده میگذره. یک مثالی میزنم که اغراق‌آمیزه و همین باعثِ درکِ مطلب میشه و ترکیدنِ جمع از خنده. این روشیه که باعث میشه ما متمایز بشیم و البته ممکنه هر کسی نقدهایی بهش داشته باشه اما من عاشقِ «آموزش با گیمیفیکیشن و طنز و بازی‌ام» چون باعث میشه قدرتِ یادگیری بالاتر بره. آموزش هم باید علمی باشه

سوپرایز مگنت

آخرش یک چیزِ خوب برای همه‌ی بچه‌های کافه ارتباطات داشت: یکی از شرکت‌کنندگان در کافه ارتباطات قول داد که به همه‌ی شرکت‌کنندگان، یک ساعت مشاوره‌ی رایگان کسب و کاری میده (عارضه یابی و حل کردنِ مشکل). چی دیگه از این بهتر؟

شاید از مزایای کافه ارتباطات، بشه به دِگَرخواه بودن، عشق دادن و توجه کردنِ شرکت‌کنندگان به همدیگه اشاره کرد

 

ما این دورهمی رو هر هفته برگزار می‌کنیم و از راه پیج اینستاگرام امیر زمانیها، کانال تلگرام مگنت و همچنین صفحه ثبت‌نام کافه ارتباطات، اطلاع‌رسانی می‌کنیم. امیدوارم به زودی، شما رو هم در جمعِ مگنتی‌ها ببینمتون 🙂

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *